'De bedoeling van het project is het landschap rond de abdij samen vorm te geven. De Abdijboeren aan de ene kant en de natuurverenigingen aan de andere kant geloven in een landbouw waarbij zowel de natuur als de landbouw het goed heeft', zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. 'Dit project toont aan dat we landbouw ook dichtbij de stad kunnen brengen. Bovendien zorgen de hagen voor meer biodiversiteit'. 'Een eerste stap in die richting zetten we met een haagplantactie rond recent verworven akkers. Deze akkers zullen binnenkort voor bio-landbouw in gebruik genomen worden. In totaal zullen zo'n 300 meter meidoorn/sleedoorn-haag en 300 meter gemengde haag, goed voor 2.140 autochtone en inheemse plantjes, worden aangeplant', zegt Wim Aertsen van Regionaal Landschap Dijleland. |
27 feb 2017
2.140 haagplantjes zorgen voor groene landbouwgronden
Op zondag 26 februari planten de Abdijboeren, Natuurpunt Leuven, de Vrienden van de Abdij van Park en Regionaal Landschap Dijleland, met steun van de provincie Vlaams-Brabant, 2.140 haagplantjes aan de Abdij van Park. Deze hagen moeten zorgen voor de vergroening van de landbouwgronden aan 't Open Veld. Dit project toont aan dat landbouw en natuur verenigbaar zijn.
Landbouwers en natuurverenigingen willen aantonen dat landbouw en natuur wel degelijk samen kunnen gaan. Daarom sloegen de Abdijboeren, Natuurpunt Leuven, de Vrienden van de Abdij van Park en Regionaal Landschap Dijleland, met steun van de provincie Vlaams-Brabant, de handen in elkaar in het project 'Landbouw en natuur'.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter