10 jun 2016

Bewoners Grotenbroek ijveren voor gezond klimaat

10/06/16 - Het Laatste Nieuws   De bewoners van de wijk Grotenbroek in Asse zijn kandidaat voor de titel 'Straat met het beste klimaat'.

Er werden initiatieven genomen om de straat groener te maken en het gebruik van de fiets te promoten. De wijk organiseerde ook een 'groenactiedag', waarbij de kinderen leerden hoe ze insectenhotels moesten bouwen en kruidenbakken of groentetuintjes konden aanleggen. De actie past perfect in de ambitieuze klimaatdoelstellingen van het gemeentebestuur. "Wij moedigen buurten en verenigingen aan om klimaatacties op kleine schaal uit te werken", zegt milieuschepen Yoeri Vastersavendts. "Zowel de gemeente als de Bond Beter Leefmilieu wil de mensen daarbij helpen. Deelnemende straten of wijken krijgen de naam Goed Klimaatstraat en ontvangen raamstickers."

Grotenbroek kreeg intussen alvast bezoek van gedeputeerde Tie Roefs. Ook de provincie heeft een wedstrijd uitgeschreven waarbij naast de wijk Grotenbroek ook projecten uit Liedekerke, het Pajottenland, Herent en Diest meedingen naar de felbegeerde titel.

(WDS)

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.