Geert Groffen van Soufflé vzw trok naar de kampplaats van de Chiro van Baal. Daar kookte hij het kampmenu wrap met kip en groentjes samen met de kookploeg en gaf hij tips en tricks over duurzame (kamp)kost. Daarna konden de Chiromeisjes zelf proeven of het ook lekker is. Het duurzame dessertje en vieruurtje worden niet vergeten.
'We willen een klimaatneutraal Vlaams-Brabant tegen 2040', zegt Roefs. 'Maar dat kunnen we niet alleen en daarom doen we een beroep op gemeenten, organisaties en burgers. Ook het jeugdwerk speelt hierin een belangrijke rol als je weet dat er elk jaar duizenden kinderen en jongeren op kamp gaan. Voeding is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de totale CO2-uitstoot. Zo zou het aandeel van voeding vergelijkbaar zijn met de CO2-uitstoot door woningen van alle gezinnen in Vlaams-Brabant samen. Daarom zetten we sterk in op projecten rond duurzame voeding zoals dit project'. |
18 jul 2017
Chiro Baal kookt duurzaam op kamp
?
Duurzamer leven, dat kan ook op kamp. De Chirogroep uit Baal gaat de uitdaging aan en vroeg en kreeg bezoek van duurzame kampkok Geert Groffen op hun kampplaats in Sint-Niklaas. Zo draagt het jeugdwerk ook zijn steentje bij aan een klimaatneutraal Vlaams-Brabant.
'Duurzaam leven, dan kan eigenlijk overal. Thuis, op het werk, en ook op kamp met de jeugdbeweging. Onze workshops 'Duurzaam koken op kamp' zijn al enkele jaren erg succesvol. Maar dit jaar zijn we nog een stapje verder gegaan. Nu sturen we duurzame kok Geert Groffen naar de kampplaats om daar ter plekke te tonen dat duurzaam koken plezant, lekker en budgettair verantwoord is.', zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor jeugd, milieu en duurzaamheid.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter