
We hebben tijdens dit traject al een deel van het varken- en rundsvlees geschrapt en vervangen door een deel gevogelte en een deel vegetarische alternatieven. De groenten bij de maaltijd zijn veel beter afgestemd op de seizoenskalender en hier en daar hebben we producten kunnen vervangen door een biologische variant."
"In de komende maanden zullen we samen verder inzetten op meer en betere vegetarische maaltijden en zoeken we naar een lokale producent van verse groenten."
Op dinsdag 16 februari organiseerde de Zevensprong een grote kookworkshop, voor de hele school. Deze resulteert 's middags in een biologisch-vegetarische warme maaltijd voor alle 220 leerlingen en leerkrachten van de school. Met deze workshop en maaltijd willen we het traject voor de warme maaltijden en in het algemeen gezonde en duurzame voeding in de kijker zetten.
"Over een periode van 3 jaar kan Soufflé, dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant, 12 grootkeukens begeleiden," zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. "Elke grootkeuken die op duurzame voeding overschakelt brengt ons immers weer een stap dichter bij Vlaams-Brabant Klimaatneutraal."
Soufflé krijgt voor haar project 'duurzame catering in grootkeukens' een subsidie van 51.160 euro van de provincie Vlaams-Brabant.
Met deze subsidie voor duurzame milieu- en klimaatprojecten steunt de provincie Vlaams-Brabant projecten die bijdragen aan onze ambitie om klimaatneutraal te worden. Een ingediend project heeft aandacht voor de sociale, economische en ecologische dimensie van duurzaamheid.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter