'We trekken voluit de kaart van de superdiversiteit', zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Noord-Zuid en diversiteit. 'Vandaag realiseren we ons als nooit tevoren dat we de dialoog tussen en de kennis over verschillende culturen moeten tot stand brengen. Alleen zo kunnen we komen tot een wereldburgerschap en putten uit de culturele rijkdom van de andere om tot positieve verandering en ontwikkeling te komen. Scholen spelen hierin een belangrijke rol. We willen hen dan ook maximaal ondersteunen om mondiale projecten te organiseren voor de allerjongsten'.
Met de subsidies 'Wereldwijs' kunnen scholen workshops organiseren over duurzaamheid, eerlijke handel, diversiteit of de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties. Scholen kunnen kiezen uit verschillende kant-en-klare workshops en kunnen hiervoor bij de provincie Vlaams-Brabant een subsidie van maximum 600 euro per schooljaar krijgen.
De Gemeentelijke Basisschool van Boutersem maakte gebruik van deze subsidie om kleuters en leerlingen gedurende 14 dagen via twee workshops op een actieve manier de culturen en muziek uit Senegal, India, Thailand, de Verenigde Staten, Argentinië, Lapland, Mongolië, Spanje en Guatemala te laten ontdekken.
De klemtoon van 'Muziek op Wielen' lag op de muzikale beleving, vertrekkende vanuit de belevingswereld van de kleuters, in spel en beweging en op de ontwikkeling van het gehoor.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter