25 jun 2015

Groen licht voor tankstation met aardgas aan Leuvense Vaart

De provincie Vlaams-Brabant verleende ASOil NV een milieuvergunning voor de herinrichting van haar tankstation aan de Kolonel Begaultlaan in Leuven voor aardgas. ASOil NV uit Lubbeek vroeg een milieuvergunning aan bij de provincie Vlaams-Brabant voor de verdere uitbating en verandering van het tankstation naar aardgas (CNG) van het tankstation aan de Kolonel Begaultlaan 83 in Wilsele (Leuven). '

Voertuigen op aardgas (CNG) stoten minder vervuilende stoffen uit dan voertuigen die op benzine of diesel rijden', zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. 'Door het hoge methaangehalte heeft aardgas een beter rendement als motorbrandstof en ontstaat bij verbranding minder koolstofdioxide in verhouding tot conventionele brandstoffen. Dat is beter voor het milieu en weer een klein stapje op weg naar een klimaatneutraal Vlaams-Brabant'.

De omgeving moet niet vrezen voor gevaar of lawaai want de compressor wordt op ruime afstand van de bewoning opgesteld en binnen een CNG-container die voorzien is van akoestische isolatie.
Het niet verontreinigd hemelwater komt deels terecht in een regenwaterput en wordt gebruikt voor het onderhoud van planten en struiken.

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.