27 mei 2016

Jeugdbewegingen leren duurzaam koken op kamp

27/05/16 - Het Nieuwsblad   TIENEN - De provincie Vlaams-Brabant leert kookouders duurzaam koken op kamp. Zo kan het jeugdwerk ook haar steentje bijdragen tot een klimaatneutraal Vlaams-Brabant.

De provincie Vlaams-Brabant organiseert workshops 'duurzaam koken op kamp' voor kookouders en fouriers. Een belangrijk aspect van kampen is voeding. Wil men jeugdkampen duurzamer maken, kan men de kampmenu's onder de loep nemen.

"We willen een klimaatneutraal Vlaams-Brabant tegen 2040", zegt Tie Roefs (Groen), gedeputeerde voor jeugd, milieu en duurzaamheid. "Maar dat kunnen we niet alleen en daarom doen we een beroep  op gemeenten, organisaties en burgers. Ook het jeugdwerk kan hierin een belangrijke rol spelen want animatoren geven waarden en normen door aan kinderen. Daarom ondernemen we ook acties om het jeugdwerk duurzaam te maken."

Op 12 juni is er hierover een workshop van 10 tot 14 uur in PISO in Tienen.
Geert Groffen van Souflé vzw leert de deelnemers hoe ze via kleine ingrepen al een groot verschil kunnen maken. Naast theorie gaan ze vooral zelf aan de slag om de typische kampgerechtjes een duurzame make-over te geven.

(Raymond Billen)

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.