
de Appeltuinhet Sint-Jozefinstituut
Uitwisseling tussen Vlaams-Brabantse en Keniaanse leerlingen
In het kader van het wereldburgertraject Kleur Bekennen en om hun solidariteit te tonen met de leerlingen in Nairobi, maakten leerlingen uit de Leuvense scholen Sint-Jozefinstituut en de Appeltuin tekeningen die vertelden waarover ze dromen voor de toekomst. Als antwoord tekenden ook de kinderen van Nairobi hun droom: de gelijkenissen zijn treffend. Van deze tekeningen werd een tentoonstelling gemaakt die voor een dag een plaats krijgt in het provinciehuis.
We hebben niet toevallig gekozen om op dinsdag 21 januari deze tentoonstelling te plaatsen', zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking. 'Die dag vind de eerste provincieraad plaats van het nieuwe jaar en ik vond dit de uitgelezen kans om onze raadsleden eens kennis te laten maken met een realisatie van het wereldburgertraject Kleur Bekennen'.
Uitwisseling als basis van provinciale ontwikkelingssamenwerking
De organisatie Fairytale maakte met de tekeningen van de leerlingen wenskaarten. Ze worden verkocht ten voordele van de leerlingen uit Nairobi. De opbrengst wordt geïnvesteerd in de werking van 'Baraka Za Ibrahim' en een cultureel jeugdcentrum 'Slum Sanaa Art Centre' in de sloppenwijk Kibera. In januari werden er 400 wenskaarten naar Kenia gestuurd met daarop wensen van de Vlaams-Brabantse leerlingen die aan het project meewerken.
'Deze samenwerking is een prachtig voorbeeld van het traject dat wij willen uitwerken voor onze provinciale ontwikkelingssamenwerking. We willen meer uitwisseling op dit niveau organiseren tussen scholen, bedrijven, middenveldorganisaties en ook onze eigen provinciale instellingen, zegt gedeputeerde Luc Robijns. 'Internationale solidariteit moet immers meer zijn dan alleen geld geven. Het kan ook intensievere uitwisselingsbanden creëren tussen verschillende organisaties en verenigingen.'
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter