13 jun 2017

Kookouders koken duurzaam op kamp

De provincie Vlaams-Brabant leert kookouders duurzaam koken op kamp. Op zondag 11 juni komen kookouders te weten hoe ze via kleine ingrepen traditionele kampgerechten kunnen verduurzamen. Zo draagt het jeugdwerk ook zijn steentje bij aan een klimaatneutraal Vlaams-Brabant.   'Na het grote succes van vorig jaar hebben we besloten om ook dit jaar workshops 'Duurzaam koken op kamp' in te richten. Duurzaam koken op kamp hoeft niet per se duurder of moeilijker te zijn. Met enkele simpele ingrepen kan men al het verschil maken.  Daarom organiseren we gratis  workshops 'Duurzaam koken op kamp' voor alle kampkoks, foeriers en kookouders uit Vlaams-Brabant', zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor jeugd, milieu en duurzaamheid.

In zo'n workshop wordt vooral praktisch omgegaan met duurzaamheid. Terwijl de deelnemers aan de slag gaan, geeft Geert Groffen van Soufflé vzw tips over hoe men de klassieke kampgerechten duurzaam kan maken.

 ??

De leiding en de opstellers van het kampmenu worden uitgenodigd om op het einde van de workshop mee te komen eten. Elke deelnemer aan de workshop mag iemand uitnodigen om te komen eten. Zo kunnen ze zelf vaststellen dat duurzame kampkost ook echt lekker is.

'We willen een klimaatneutraal Vlaams-Brabant tegen 2040', zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor jeugd, milieu en duurzaamheid. 'Maar dat kunnen we niet alleen en daarom doen we een beroep  op gemeenten, organisaties en burgers. Ook het jeugdwerk speelt hierin een belangrijke rol als je weet dat er elk jaar duizenden kinderen en jongeren op kamp gaan. Voeding is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de totale CO2-uitstoot. Zo zou het aandeel van voeding vergelijkbaar zijn met de CO2-uitstoot door woningen van alle gezinnen in Vlaams-Brabant samen. Daarom zetten we sterk in op projecten rond duurzame voeding zoals dit project'.

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.