22 jun 2017

Provincie huldigt 37 diervriendelijke gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant reikte vandaag het nieuwe label 'diervriendelijke gemeente' uit aan 37 Vlaams-Brabantse gemeenten. De provincie Vlaams-Brabant stimuleert lokale besturen om een diervriendelijk beleid te voeren. Gemeenten die zich inzetten voor dierenwelzijn krijgen het label 'diervriendelijke gemeente'. Daarmee engageren gemeenten zich om

11 actiepunten waar te maken, zoals de aanstelling van een schepen voor dierenwelzijn, het voorzien van uitlaatplaatsen voor honden, de promotie van de kattensterilisatiecampagne en samenwerking met een asiel.

De provincie Vlaams-Brabant liet het bestaande label vernieuwen door een cartoonist. Het label dient als uithangbord voor de inwoners om de  gemeentelijke inzet voor dieren kenbaar te maken.

Vlaams-Brabant telt momenteel 37 diervriendelijke gemeenten: Affligem, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Boutersem, Diest, Dilbeek, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Hoegaarden, Hoeilaart, Kapelle-op-den-Bos, Kampenhout, Keerbergen, Kraainem, Leuven, Liedekerke, Linter, Londerzeel, Lubbeek, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst en Zoutleeuw.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.