Luc Robijns
De natuurverenigingen zijn belangrijke partners voor de provincie om op het terrein zelf de handen uit de mouwen te steken.
'Jaar na jaar zien we dat de verenigingen prachtige zaken realiseren met onze subsidies', aldus gedeputeerde Luc Robijns. 'De verenigingen werken vooral met vrijwilligers en onze steun zorgt ervoor dat deze dag in dag uit kunnen werken aan het behoud van de natuur'.
Overzicht van de goedgekeurde bijzondere natuurbeschermingsprojecten:
Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw:
Deze organisatie krijgt 20.103,75 euro steun voor 2 projecten. Ze ontwikkelen een educatief project over het samenleven van de koestersoorten in het Dijleland. Daarnaast zorgen ze voor het herstel van de natuur in het voormalige kasteelpark d'Overschie in Neerijse.
Natuurpunt Studie vzw:
Deze organisatie ontvangt 87.424,50 euro subsidies voor 4 projecten. Deze projecten voeren onderzoek naar de grote weerschijnvlinder, de koesterbuurvleermuizen en wasplatengazons en voor de monitoring en bescherming van zeldzame amfibieën.
Natuurpunt beheer vzw:
Deze organisatie krijgt 86.052,89 euro voor 8 projecten: het herstel van de Bomput in het Steentjesbos in Kampenhout, het herstel van het leefgebied van de bruine vuurvlinder in Papendel in Begijnendijk, de inrichting van de Birrebeekvallei in Meise, de inrichting van Boortmeerbeeksbroek in Boortmeerbeek, het herstel van de heide in De Blakers (Langdonken) in Aarschot, kansen voor de kamsalamander in het Doysbroek in Linter, de koesterburen in Glabbeek en Tienen 'en voor de openstelling met infoborden van verschillende natuurgebieden in Vlaams-Brabant.
Natuurpunt Oost-Brabant vzw:
Deze organisatie krijgt 30.000 euro voor de realisatie van een sensibilisatieproject over beheerde natuurgebieden als sterkhouders van de biodiversiteit.
Natuurpunt vzw:
Deze organisatie krijgt 31.335 euro voor de opstart van het gebiedsgerichte project De Groene Vallei, een groene oase in de regio tussen Leuven, Brussel en Mechelen.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter