05 jun 2014

Voedselpakketten voor Syrische vluchtelingen

De provincie Vlaams-Brabant geeft 19.822,61 euro noodhulp aan voor voedselhulp aan Syrische vluchtelingen in Syrië.Tearfund vzw

De burgeroorlog in Syrië is ondertussen drie jaar bezig. Meer dan 9 miljoen Syriërs werden getroffen door het conflict. Meer dan 2,5 miljoen Syriërs zijn gevlucht naar het buitenland en meer dan 6,5 miljoen inwoners zijn op de vlucht in eigen land. De humanitaire situatie is schrijnend, met constante schendingen van de mensenrechten en een toenemend gebrek aan onderdak, voedsel, water, sanitaire voorzieningen en medische bijstand. 

'Daarom geven we noodhulp aan de NGO Tearfund vzw uit Vilvoorde. Met onze steun bezorgen ze 350 gezinnen voedselpakketten in de regio's Wadi al-Nassara, Mashata el Helo en Tartous', zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking. 'Het is niet omdat de slachtoffers en de gevolgen van de burgeroorlog niet meer dagelijks in het nieuws komen dat de situatie ter plaatse niet rampzalig is. Daarom willen wij met deze gift organisaties die zich blijvend inzetten in Syrië ondersteunen'.

 

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.