Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. 'Uiteindelijk deden 31 groepen mee met de klimaatwedstrijd. Dit resulteerde in 13 uitgewerkte ideeën, waaruit de vakjury 2 winnaars koos. We gaan nu onderzoeken hoe en op welke manier we het winnende idee kunnen uitwerken. De leerlingen zullen hierbij betrokken worden'.
Hoofdprijs gaat naar?
De hoofdprijs gaat naar de Mobiele Speeltuin van Het College Vilvoorde. Dit project werd ingediend door Cato Van Cleynenbreugel, Leen Vander Elst, Victoria Timmermans, Aurélie Anyikoy Ashema, Asmaa Ettalhaoui en Marie Cato Ponnen, begeleid door leerkracht Frederik Van de Plas.
Deze groep wil een mobiele, uitleenbare speeltuin ontwerpen voor kinderen en hun ouders. Ze integreerden in hun idee zowel het spelen als het leren. Ze zorgen ervoor dat er ook aandacht gaat naar het sociale aspect en dat er duurzame materialen gebruikt worden.
'Het is een prachtig idee dat uitblinkt in eenvoud en toepasbaarheid', zegt gedeputeerde Luc Robijns. 'We kunnen dit idee gebruiken om een mobiele 'droomstraat' te ontwikkelen en zo, samen met de buurbewoners, een participatietraject te stimuleren rond buurtgebruik met zowel ruimte voor spelen, als aandacht voor mobiliteit, ruimtelijke ordening, klimaat en groen'.
Meest creatieve inzending?
De prijs voor de meest creatieve inzending gaat naar 'Pay it forward: milieueditie'. Dit project werd ingediend door Elke Wijnants van het Sint-Pieterscollege uit Leuven, begeleid door leerkracht Jo Franckx.
Deze leerlinge ontwikkelde een eenvoudige sociale media-strategie om anderen warm te maken voor klimaatacties. Het is een ethisch verantwoord 'piramidespel'.
'Het is een zeer origineel idee dat we zeker kunnen gebruiken bij onze klimaatmarketingcampagne. Uniek zijn de eenvoud, het niet zwart-wit denken en de mogelijkheden tot onderhandelen voor de deelnemers. Het is een laagdrempelige, haalbare stimulans om vrienden en familie tot duurzaam handelen aan te moedigen', zegt gedeputeerde Luc Robijns.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter